BALIKESİR / EDREMİT - Fatih İmam Hatip Ortaokulu

May

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modelin’de, öğrencilerimizin doğayı tanıma, doğa-insan etkileşimini doğru anlama ve afetlerle ilgili birey olarak alınması gereken sorumluluklara detaylıca yer verildi.”

May

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin: “Matematik dersinde beceri odaklı, anlam ve ihtiyaç temelli yaklaşımı benimsiyoruz.

Böylece matematiğin öğrencilerimiz nezdinde korkulan değil, sevilen; ezberlenen değil, keşfedilen bir ders olmasını hedefledik.”

May

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin: “Ben Ülkem İçin Ne Yapabilirim?” Sorusuna Yanıtımız: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli️

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. Yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

23 NİSAN KUTLU OLSUN

Nis

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması Yeşilay tarafından 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.

8. Sınıf öğrencilerimizden İdil Koç Şiir dalında il birincisi olarak  ödülünü İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tatlı ve Balıkesir Yeşilay Başkanı Sayın Mürşit Canbulat'tan almıştır. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Öğrencimize destek olan ailesine ve Türkçe Öğretmenimiz Emire Bağlama'ya teşekkür ederiz.

Nis

6. Sınıf öğrencilerimiz arasında, Technology Bridge (For Students a Bridge to the World of Artificial Intelligence) eTwinning projesi kapsamında,  "Yapay Zeka Tehlikelidir&Tehlikeli Değildir" konulu münazara etkinliği gerçekleştirildi. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" ( Mehmet Akif ERSOY)

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

TÜBİTAK 2014 yılından beri bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen Bilim Söyleyişleri düzenlemektedir. Okulumuz adına Bilim Söyleşileri kapsamında, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda, Pamukkale Üniversitesi Teknokent Bünyesinde kurduğu NCT Robotik ile Özellikle Son yıllarda Otonom robotlar Üzerine çalışmalar gerçekleştiren Prof. Dr. İsmail Ovalı'yı ağırladık. "Teknoloji Nereye Gidiyor? Neden Robotik Kodlama?" konulu söyleşi ile teknolojiye vermemiz gereken önemi, bizler için teknolojinin bir amaç değil araç olması gerektiğini bir kez daha hatırladık. Bu verimli ve keyifli söyleşi için Prof. Dr İsmail Ovalı hocamıza şükranlarımızı sunarız. Etkinlikte bizlere ev sahipliği yapan 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Yönetimine teşekkür ederiz.

Mrt

11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayını okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinliklerle karşılıyoruz. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup şehitlerimiz için dua ettik.

Ock

2023-2024 Eğitim Yılı 1. Dönemi’ni tamamladık. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla okulumuz öğrencileri arasında "Enerji tasarrufunu ekonomi için yapalım & enerji tasarrufunu doğa için yapalım" konulu münazara etkinliği gerçekleştirildi.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen uygulama ile bu yıl ilk kez Okullarda Karne Öncesi “Etkinlik Haftası” başlatılmıştır.

Bu uygulama kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte  keyifli ve öğretici bir hafta geçirmek amacıyla okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz.

Sportif etkinlik ve çalışmalar

Zeka oyunları Turnuvaları

Sınıflar arası münazara etkinlikleri

Sınıflar arası Bilgi Yarışmaları

Eğlenceli ders etkinlikleri

Okulumuzda Karne Öncesi “Etkinlik Haftası”  1. Gün Etkinlikleri ️️

Dönem Sonu Etkinlikleri Kapsamında okulumuzda sportif etkinlikler ve sınıflar arası zeka oyunları turnuvası gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Aysun Genckardeşler'e, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Ersin Acar'a teşekkür ederiz.

Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecektir.